Yhdistys Tutkimus Arkisto Kirjat Linkit Sivukartta
Artikkelit

UUTISET


Copyright ©
1999-2020
UFO-Finland ry

Arkisto > Artikkelit

Steve Lumley:
Poliisitkin näkevät ufoja!

Britannian poliisiviranomaiset ovat raportoineet tähän päivään mennessä 256 ufohavaintoa. Tämä tieto ei ole Salaisista kansioista, vaan DC (Detective constable) Gary Heseltinen kokoamasta epävirallisesta poliisien ufotietokannasta, PRUFOS:sta (Police Reporting UFOs). Tietokanta sisältää kaikki britannian poliisiviranomaisten rustaamat raportit. Arkistoista löytyy myös poliisien piirtämiä kuvia oudoista aluksista. Yksi mielenkiintoisimmista tapauksista lienee partioautokameran tallentama video. Sen lähettänyt poliisi uskoo, että tallenteessa näkyy ufo Skiptonin yläpuolella.

Liikennepoliisina toimiva Heseltine kertoo: "Tuhannet uskottavat todistajat kertovat näistä oudoista tapahtumista. Tässä tietokannassa meillä on todistajina palveluksessa, sekä jo eläkkeelle siirtyneitä poliisiviranomaisia, jotka ovat myös nähneet outoja valoja tai aluksia. Heidät on koulutettu näihin hommiin. Heidän työtoimenkuvansa edellyttää, että he kykenevät raportoimaan tapahtumista järjestelmällisesti ja kronologisesti. Oman kokemukseni pohjalta voin sanoa, että poliisit toimivat näin. Juuri sen takia pidän heitä erittäin hyvinä todistajina. Poliisit työskentelevät jokaisena vuorokauden aikana, joten todennäköisyys, että he sattuvat näkemään tunnistamattomia lentäviä kohteita kasvaa tämän vuoksi heidän osaltaan. Tämä on yksi syy sille miksi rupesin keräämään uforaportteja tietokannaksi. Halusin, että tähän asiaan suhtaudutaan vakavasti."

Mr Heseltine, joka työskentelee Britannian Liikennepoliisissa, asemapaikkanaan Leeds, on joutunut päivittämään tietokantaansa 44 tapauksella viimeisen vuoden aikana. Tapauksiin liittyi suorasti tai epäsuorasti ainakin 108 viranomaista. Heseltine kiinnostui ufo/ET -aiheesta muuten jo 15-vuotiaana, jolloin hän teki ensimmäisen ufohavaintonsa. Tämän lisäksi hänellä on kaksi muuta ufohavaintoa. Ne eivät tapahtuneet kuitenkaan virka-aikana.

Heseltinen arkisto käyttää lähdeviitteenään myös sanomalehtiartikkeleita. Arkistoon kerätyt 256 uforaporttia ovat pitkän aikajänteen tulosta. Ensimmäiset tapaukset ovat vuodelta 1901, ja viimeisimmät 2008. Viimeisimmästä 44:stä tapauksesta: neljä on ns. lähikontakteja, viisi päivän valossa havaittuja lautasia, ja 35 yöllisiä havaintoja. Kuutta noista tapauksista oli todistamassa vähintään viisi poliisia ja 14:ssa ufoja oli useampia kuin yksi. 73 % kaikista viranomaishavainnoista koostuu useista silminnäkijöistä. Joissain tapauksissa todistajia löytyy parikymmentä. Kaiken kaikkiaan 608 brittiläistä poliisiviranomaista on ollut arkiston mukaan osallinen ufohavainnossa.

Heseltinen virkakaura on kestänyt jo 18 vuotta. Monet nähneenä, hän kertoo, "että vain pienessä osassa tapauksista löytyy kunnon materiaalia, joka tarvitsisi jatkotutkimuksia. Mutta, hän jatkaa, olen varma, että nuo selittämättömäksi jäävät tapaukset ovat maan ulkopuolisen älykkyyden tuottamia. Tuon väitteen tueksi on olemassa kaapistoittain ihan oikeaa todistusaineistoa."

Suomennos Lauri Tervonen 2008