Yhdistys Tutkimus Arkisto Kirjat Linkit Sivukartta
Myynnissä
Kirjatilaus
Kirjaesittelyt
Käytetyt kirjat

UUTISET


Copyright ©
1999-2020
UFO-Finland ry

Kirjat > Kirjaesittelyt

Maccabee, Bruce:

Abduction in My Life. A Novel of Alien Encounters

Wild Flower Press, Columbus, NC 2001. 345 sivua

"Tämä on erittäin merkillinen kirja. Samalla se on erittäin merkittävä kirja!"

Bruce Maccabee on fysiikan tri (American yliopisto) ja on harrastanut ufoja 1960-luvulta lähtien ja on työskennellyt Yhdysvaltojen laivaston palveluksessa vuodesta 1972 lähtien (suurenergialaserit, vedenalainen ääni ja ohjustentorjunta). Maccabee on tullut tunnetuksi myös ufovalokuvien- ja filmien analysoijana. Maccabee julkaisi mm. vuonna 1997 yhdessä Ed Waltersin kanssa kirjan: "UFOs Are Real, Here's the Proof". Waltersin kanssa julkaistussa kirjassa Maccabee todistaa ufojen olemassaolon mm. analysoimalla videota, jossa lähietäisyydeltä filmattu ufo liikkuu edestakaisin useita kertoja kameran edessä meren yllä samalla kun sen varjo liikkuu samassa tahdissa vastakkaisella rannalla.

Allekirjoittanut ei yleensä jaksa lukea tieteiskirjoja, koska jo alusta alkaen tietää, että niiden tarinat ovat vain keksittyjä. Kun allekirjoittanut ensin sai tämän kirjan käsiinsä ja huomasi sen kannessa olevan tekstin, jonka mukaan se onkin romaani, niin se oli jo vähällä joutua syrjään. Onneksi ei joutunut. Kun tutustuin tähän kirjaan, niin totesin nopeasti, että tämä kirja on, paitsi että se on merkillinen, myös erittäin merkittävä. Olen joskus aikaisemmin todennut, että henkilökohtaisesti jaan kirjat 'keveisiin' ja 'raskaisiin'. Kevyet kirjat ovat sellaisia, jotka eivät ole niin merkittäviä, kun taas 'raskaat' kirjat ovat merkittäviä tavalla tai toisella. Tämä Maccabeen kirja on merkittävä, ja kerron jäljempänä miksi olen tätä mieltä.

Itse kirja on kirjoitettu romaanimuodossa, jossa päähenkilö kertoo lukijalle miksi hän kiinnostui ylipäänsä ufoista ja mihin tämä kiinnostus sitten johti. Kirjan kannessa lukee, että Maccabee on kirjan tekijä, mutta itse kirjan tekstissä tätä ei tuoda esille missään, vaan kirjan Minä-henkilö jää tunnistamattomaksi, jopa kirjan alkupuheessa.

Kirjan päähenkilö kertoo olevansa tieteiskirjailija, joka palkkaa erään kirvesmiehen tekemään joitakin korjauksia talossaan, ja jossain vaiheessa kirvesmies kääntyy kirjan Minä-henkilön puoleen ja pyytää tältä neuvoa eräässä asiassa. Asia liittyy siihen, että kirvesmies ja eräs toinen mies oli Vermontin metsässä helmikuussa vuonna 1971 keräämässä lehmuspuista mahlaa sokerin keittämiseksi. He havaitsevat punaisen valon, joka lähestyy heitä ja hetken kuluttua he joutuvat esineestä tulevaan siniseen valokeilaan.

Myöhemmin he ihmettelevät miksi toisen miehen, Duanen, päällystakki makaa maassa kylmässä säässä ja miksi Duanella on kengät väärässä jalassa. Vasta 30 vuotta myöhemmin kirvesmies rupeaa miettimään, mitä siellä metsässä oikein tapahtui ja pyytää kirjan tekijää ottamaan selvää asioista. Suoritetussa tutkimuksessa ilmenee sitten vähitellen, että molemmat miehet oli siepattu ufoon ja molemmille oli tehty lääketieteellisiä tutkimuksia ufossa.

Tämä kirjan erikoisuuksiin kuuluu se, että kun kirjan Minä-henkilö huomaa, minne kirvesmiehen kokemuksen tutkimukset johtavat, hän päättää ottaa vähän selvää ufoista ja lainaa kirjastosta fil. tri Mac B. Sargentin kirjan "What You Should Know about Unidentified Flying Objects". Asiaan kuuluu nyt, ettei tämän nimistä kirjailijaa tai kirjaa ole olemassakaan. Maccabeen kirjan Minä-henkilö lainaa kuitenkin erittäin paljon tekstiä Sargentin kirjasta (saatuaan luvan siihen Sargentilta!) ja selostaa tällä tavalla eri ufotapauksia. Tässä on näin ollen tavallaan 'kirja kirjan sisällä' (=Sargentin kirja Maccabeen kirjan sisällä). Sargentin kirja on kuitenkin hyvin asiantunteva ja alansa huippuasiantuntijan kirjoittama.

Omassa kirjassaan Sargent sitten selostaa eri ufotapauksia ja varsinkin skeptikkojen antamia selityksiä eri tapauksille ja hyökkää erittäin voimakkaasti skeptikkoja vastaan, ja näistä etenkin Menzeliä ja tämän 'roskaselityksiä' vastaan, kuten Sargent asian ilmaisee. Kirjassa käydään suoranainen aivojen kaksintaistelu kun Sargent selostaa vaikkapa Arnoldin kuuluisaa havaintoja, jolle Sargent on löytänyt yhteensä kymmenen eri selitystä eri kirjoissa, ja näistä kuusi selitystä ovat Menzelin. Sargent toteaakin ivallisesti, että jos Menzel olisi keksinyt oikean selityksen Arnoldin havainnolle, niin tasan yksi selitys riittäisi.

Sargent hyökkää myös Menzelin väitettä vastaan, että Arnold olisi ollut ainoa havaitsija tapaukselle. Tunnettuahan on, että Johnson-niminen geologi myös havaitsi samat esineet kuin Arnold ja tarkkaili niitä teodoliittinsa läpi minuutin ajan, ja lähetti myös kirjallisen raportin havainnostaan viranomaisille ja esim. FBI kuulusteli Johnsonia hänen havainnostaan. Menzel ei puhu Johnsonista sanaakaan. Sargentin mukaan Menzel vääristelee havaintoselostuksia ja jättää niistä pois yksityiskohtia, jotka eivät sovi hänen selityksiin.

Paitsi ufohavaintoja, joita esim. Menzel tai ilmavoimat ovat 'selittäneet', vaikka niitä Sargentin mukaan ei ole alkuunkaan selitetty, niin Sargent kiinnittää voimakkaasti huomiota ns. Battellen tutkimukseen ja sen tuloksiin. (Katso allekirjoittaneen kirjaa 'Tosiasioita ufoilmiöstä').

Sargent osoittaa sormellaan sitä tosiasiaa, että Battelle jätti varsin suuren osan tutkituista havainnoista ilman selitystä, vaikkakin ne kuuluivat nimenomaan parhaimpaan havaintoluokkaan. Yhdysvaltojen ilmavoimat taas, omassa yhteenvedossaan mainitusta tutkimuksesta, sivuutti kokonaan Battellen tutkimustulokset ja oli niistä hiljaa. Myös Condon-komitean johtaja Edward Condon saa Sargentin kengästä, koska ei tarttunut ollenkaan Battellen tutkimustuloksiin. Sargentin mukaan tämä osoittaa, että ilmavoimat todellakin salaavat jotakin huipputärkeätä. Sargent viittaa myös vanhaan Projekti Twinkleen ja huomauttaa, että jo aikaisessa vaiheessa ilmavoimat saivat luotettavia havaintoja ja jopa filmiaineistoa luotettavista havainnoista, mutta loppuraportissa näistäkin ollaan hiljaa. Sargent viittaa tässä esimerkiksi tri Anthony Mirarchin käyntiin ilmavoimien Hollomanin tukikohdassa 1950, jolloin hänelle kerrottiin jopa kahdeksan ufon havainnoista ja niistä saaduista valokuvista.

Sargent tulee siis kirjassaan siihen tulokseen, että Yhdysvaltojen ilmavoimat varsin hyvin tietää mitä on tekeillä, mutta salaavat sen. Maccabeen kirjan Minä-henkilö sitten toistaa Sargentin käsityksiä omassa kirjassaan.

Kuka tämä 'fil. tri Mac B. Sargent' sitten on? Allekirjoittaneella ei ole tietoa siitä kuka hän on, tai onko hän edes olemassa? Yksi asia on kuitenkin varma: hän on alansa huippuasiantuntija. Luultavasti asia selviäisi vertailemalla Sargentin tekstiä tunnettujen huippuasiantuntijoiden teksteihin, mutta tämähän olisi varsin työlästä. Maccabeen kirjan Minä-henkilö taas tekee työkseen, ihme ja kumma kylläkin, samanlaista työtä kuin Maccabee itse, eli avaruuden telekommunikointiin, kuituoptiseen kommunikointiin ja sonar-tutkimukseen liittyvää työtä.

Merkillisen käänteen kertomus saa kun Minä-henkilölle ja hänen vaimolleen vähitellen selviää, että ilmeisesti Minä-henkilön vaimoakin on, siepattu jopa omasta sängystään. Tutkimukset näyttävät, että vaimo on havainnut ufoja jo pienestä lähtien ja on niinikään ilmeisesti siepattu jo pienenä. Varsin merkillisen käänteen kertomus saa kun vaimo kertoo nähneensä lapsena ilmeisesti samoja ufoja kuin Arnold, koska asui silloin lähellä Mount Rainieria. Niinikään on yllätys kaikille kun Minä-henkilön vaimo ja edellä mainittu kirvesmies kohtaavat ensimmäisen kerran. Molemmat tunnistavat heti toisensa, vaikka tiedossa ei ole, että olisivat ikinä tavanneet aikaisemmin. Hypnoosissa ilmenee, että he ovat tavanneet lapsuudessa, jolloin heidät on siepattu samanaikaisesti.

Allekirjoittanut toteaa, että tässä kirjassa on nyt kolme päätekijää:
a) Kirjan virallinen kirjoittaja fil. tri Bruce Maccabee.
b) Romaanin nimetön Minä-henkilö.
c) Fil. tri, fyysikko, kirjailija "Mac B. Sargent".

Ns. tuhannen taalan kysymys on nyt sitten, kuka kukin on? Onko Maccabee itse kaikki kolme persoonaa? Tai onko Maccabee kaksi persoonaa ja sitten "Mac B. Sargent" joku kolmas? Allekirjoittaneella ei ole vastausta tähän, ainakaan tällä hetkellä. Teen kuitenkin erään havainnon: Kun nykyisin joidenkin mielestä sana 'UFO' on kärsinyt inflaation, niin useat kirjailijat ovat keksineet käyttää muita sanoja tai lyhenteitä 'UFO' -sanan sijasta. Itse asiassa allekirjoittanut on löytänyt noin 40 tällaista 'korviketta' sanalle 'UFO'. Tri Sargent käyttää kirjassaan lyhennettä AFC (= Alien Flying Craft = Vieras Lentävä Laite). Sattumalta Maccabee käyttää samaa korviketta omissa kirjoissaan, enkä toisaalta taas ole havainnut, että kukaan muu käyttäisi juuri tätä samaa AFC- lyhennetä. Tämä taas viittaa siihen, että Maccabee itse on = Minä-henkilö = tri Sargent.

Vaikka kirja onkin kirjoitettu romaanimuodossa, niin on aika selvä, että tekijä/tekijät ovat tahtoneet tuoda esille sen tosiasian, että monen tunnetunkin ufohavainnon ns. virallinen selitys usein on silkkaa pötyä. Kirjassa tuodaan esille useita esimerkkejä tästä. Tekijä/tekijät ovat vahvasti sitä mieltä, että ufot ovat todellisia ja että Yhdysvaltojen viranomaiset salaavat tämän jostain erittäin tärkeästä syystä. Tekijä/tekijät ovat sitä mieltä, että asian todellinen luonne selvisi Yhdysvaltojen viranomaisille jo 1940-luvulla. Ja syy siihen miksi asiasta vaietaan täytyy olla todella tärkeä.

Kirjan viimeisessä luvussa tri Sargent ja kirjan Minä-henkilö käyvät pitkän, jopa 40-sivuisen, filosofisen keskustelun ihmisen alkuperästä ja kehityksestä, Darwinista, Jumalasta ja ihmisen älystä sekä siitä, millainen ihmisen tulevaisuus voisi olla. Keskustelussa tulee esille ihmisen aivokapasiteetti, josta ihminen tunnetusti käyttää vain osan. Keskustelijat pohtivat sitä onko mahdollista, että muukalaisilla on pääsy tähän käyttämättömään aivokapasiteettiin niin, että he pystyvät manipuloimaan ihmisiä sitä kautta?

Jos tämä kirja olisi pelkkä romaani, niin kirjan sisältö voitaisiin kuitata olankohautuksella, mutta kirjassa olevat, ja paikkansa pitävät faktatiedot sekä tunnetuista ufohavainnoista tehdyt seikkaperäiset analyysit nostavat tämän kirjan korkealle tavallisen romaanin yläpuolelle. Allekirjoittaneen mieleen tulee väistämättä, että tässä nyt joku yrittää kertoa jotakin lukijalle, mutta ei tahdo tehdä sitä omalla nimellä. Tämä kirja kuuluu ehdottomasti ufoilijan kirjahyllyyn.

JK. Manantaina 11.10.2004 huomasin yllättäen, että Maccabeen toinen etunimi onkin Sargent. Joten on aika selvää, että fil. tri Mac B.Sargent on = Bruce Sargent Maccabee.

Björn Borg, 5.10.2004

takaisin ]