Yhdistys Tutkimus Arkisto Kirjat Linkit Sivukartta
Artikkelit

UUTISET


Copyright ©
1999-2020
UFO-Finland ry

Arkisto > Artikkelit

Maija Lång:

Uutisia internetin ihmeellisestä maailmasta helmikuussa 2011


Avaruus

Kepler-luotain on muutamassa kuukaudessa moninkertaistanut todennäköisyydet asuinkelpoisten planeettojen löytymiselle. Jopa 54 uutta mahdollisesti asuinkelpoista planeettaa on jo löytynyt:
Nasa löysi 54 elämälle suotuisaa planeettaa

Jollei elämää avaruudesta löydy Keplerillä, niin viimeistään, kun tämän maailman suurimman radioteleskoopin rakennus saadaan päätökseen, on meillä käsissä työkalut elämän mysteerien selvittämiseksi:
Maailman suurimman radioteleskoopin rakennustyöt alkoivat

Avaruuslennoilla kuvattuja erikoisuuksia, jotka kieltämättä herättää melkoisesti kysymyksiä.

- Tämä video on ilmeisesti virallisilta sivuilta poistettu:
Amazing Space Walk Video!

- Tämä video löytyy vielä NASA:n sivuiltakin:
Tether Incident NASA STS-75 UFO

Tässä NASA:n astronautit Franklin Story Musgrave, Buzz Aldrin (toinen kuussa kävellyt ihminen), Dr. Edgar Dean Mitchell (kuudes kuussa kävellyt ihminen) ja Gordon Cooper juttelevat maan ulkopuolisista tunnistamattomista lentävistä esineistä:
Astronauts on UFO sightings

Jo aiemminkin on esitetty paljon aineistoa, jonka mukaan NASA siistii avaruuskuviaan ja -videoitaan ja poistaa niistä ufoilmiöön liitettävissä olevia esineitä tai kohteita. Tässä jälleen yksi esimerkki:
Sun UFO : NASA Caught Doctoring Near Sun UFO Image

Ilmailu

Viisi erillistä lentäjää vahvistaa Intian yllä tammikuun 26. päivä lentäneen ufon:
UFO mystery in Kolkata air

Yhteiskunta

Jo ensimmäisissä avaruusuutisissani esillä ollut Kanadan entinen puolustusministeri Paul Hellyer nousi jälleen otsikoihin kertomalla ufoilmiöstä ja sen salailusta:
Former Canadian Defense Official Blasts US on UFO Cover-Up

Viime vuosina noin 20 maata on avannut virallisia ufoarkistojaan. Asian tekee merkilliseksi se, että maat eivät ole aiemmin ilmoittaneet tehneensä ufotutkimuksia, eikä heillä myöskään ole ufoarkistoja. Sama näyttää tilanne olevan Suomessakin. Puolustusvoimien taholta on useaan kertaan vakuutettu, että mitään ufoihin liittyvää ei olla kuultu, ei nähty eikä tutkittu. Myöhemmin on kuitenkin tullut esille, että näin ei ole ollut. Saadaanko tulevaisuudessa sieltä taholta lisätietoja, jää nähtäväksi. Vai jatkuuko salailu vanhojenkin tapausten osalta?
Puolustusvoimien ufo- arkisto julkaistaan? "5 vuoden sisällä"

Videokimara

Tässä muutama video ja kommentit, joiden mukaan itse tulkitsen videoita enemmän tai vähemmän todennäköisesti huijauksiksi. On tärkeää osata harrastaa lähdekritiikkiä ja tulkita erilaisia videoita ja kuvia järjen kanssa. Lasta ei kuitenkaan pesuveden mukana saa heittää pois, eli videoiden joukossa on aina jokunen aito ja siten ei selitettävissä oleva tapaus.

Tässä hyvä esimerkki väärästä tulkinnasta. Kyseessä ei ole UFO, vaikka moni niin internetissä väittääkin. Nähdäkseni kyseessä on lentokoneen siiven alta näkyvä "ponttooni", jossa sopivasti kontrastin ja kirkkauden kanssa kuvaa käsiteltynä itse siipi häviää valkoiseksi ja ponttooni näkyy pienenä varjona "lautasena" siiven alta.
UFO seen from plane in China

Hyvä ufovideo, jossa kuitenkin klassiset tietokonehuijauksen tunnusmerkit läsnä: 1) Puutteelliset tiedot kuvaajasta, tapahtumapaikasta, jne. 2) Videon alkuperäinen lähde on allnewsweb.com, jossa on ollut paljon tietokonehuijauksia aiemmin. 3) Ei vahvistettuja silminnäkijöitä tai muita havaintoja tapahtuneesta. Tässä kuitenkin video:
Amazing footage of Giant UFO

Tässä sen sijaan hyvä video, jossa on monta tunnusmerkkiä, jotka puhuvat videon autoiden puolesta. Aluksen lentorata on kuitenkin erikoinen ja näyttää, että se roikkuisi jostain langan varassa. Videota käsitellään kansallisessa televisiossa asiantuntijoiden voimin, mikä lisää osaltaan uskottavuutta. Alku voisi kuitenkin olla narun päässä roikkuva esine ja loppu (kun esine lentää kaukana nopeasti) voi puolestaan olla tietokonegrafiikkaa. Hankala sanoa varmuudella. Alkuperäisen videotiedoston käsiin saaminen varmistaisi monta asiaa.
UFO filmed over hospital in Bolivia

Maija Lång 28.2.2011

takaisin ]